Moeilijke vraag

foto

Alleen voor jou (en ook een beetje voor onszelf)

Op het strand vinden we elkaar. We praten zacht. Allebei een beetje onzeker. Maar het is zo’n mooie dag, geen dag om bang te zijn. Waarom, blijft nog wat plakken. En dan verdampt ook dat van mijn huid. Vandaag streelt loom het kippenvel op mijn armen glad. Vandaag is open. Mijn lichaam ontspant. Vandaag.

Mijn mooie vriendin, moeder van alle verschoppelingen zit onder het afdakje achter de computer. Ze is met iets nieuws begonnen. Met honderdduizend dikgedrukte letters beschrijft ze de woorden van haar hart, aan een ander. Eigenlijk niet anders dan ik. Ze laat me het document op de computer zien. Ik weet het meteen. Veel te lange lappen tekst met nadrukkelijke vette letters. Mijn ogen lopen vast.
Maar dan wijst ze me op de antwoorden. Hoe ze houdt van de luchtige manier. Ik kan het niet lezen, maar die woorden zijn zacht. Ze zijn open, meestal niet meer dan een simpele vraag. Het heeft haar aan het denken gezet. Dat kan ze zo mooi.

Ze heeft het moeilijk soms. Met de mensen die haar niet begrijpen. De dingen en de zaken. Ze heeft geleerd met heel haar prachtige verstand van de wind te houden. En niets kan haar meer opwinden dan een intelligent gesprek. Maar meestal vergeet ze haar fiets op slot te zetten. Haar sleutels zijn altijd kwijt. Eeuwig op zoek. Zij die op de barricaden staat en haar hand uitsteekt om het anders te doen, ze heeft zich voorgenomen de zaken op een rijtje te zetten.

Misschien is het tijd. Tijd om van deze wereld van haar en mij, maar ook die van jou, een ander verhaal te maken. En ik hoop met heel mijn hart dat het lukt.
Ik ga er mijn best voor doen.
Ik zou je iets willen vragen. Alsjeblieft, met heel mijn onmogelijke hart. Voor haar, maar ook een beetje voor mij en voor ons. Misschien zouden jullie samen eens kunnen praten. Jij die zo krankzinnig denken kan, man die liefde in mijn boze woorden vond.
Praat ook eens een keer met haar, als je wilt.
Voor ons.

Tel Aviv,
Jezzebel

Foto: Ik heb er maar weer eens een belly dancer voor ingezet 🙂

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

11 Responses to Moeilijke vraag

 1. Xandra says:

  Avatar van Xandra
  Heerlijke foto
  je blijft raden
  😉
  en het verhaal
  zo mooi geschreven

  Veel liefs
  Xandra

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Dankjewel Xandra, maar voor mij was het bij jou vandaag heerlijk wakker worden.
  Met die muziek waarmee je weer kunt ademen.
  🙂

 3. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Mooi, Jezz.

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  🙂 Prometheus, je maakt me blij.
  En nu kom ik even bij jou kijken.
  🙂

 5. Alice says:

  Avatar van Alice
  Goedemorgen Jezz, 🙂
  ik heb lekker geslapen en ben er weer
  helemaal klaar voor,

  voor de verhalen die broeien,groeien en ons klaarstomen,
  kus Alice

 6. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Yes Alice! 🙂 Kom maar op met die prachtige verhalen van jou. Je weet hoe ik er van houd. 🙂

 7. rrriddderrr says:

  Avatar van rrriddderrr
  wauw!
  mooie houding ook, van die bekoorlijke jonge dame
  lijkt een beetje op de rune van een nieuw begin

 8. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ja, dat leek mij ook, alsof er nieuw teken bestaat. Eeuwenoud, alles anders.
  🙂 Mooie ridder, ik was mezelf een beetje vergeten vandaag.

 9. rrriddderrr says:

  Avatar van rrriddderrr
  ach
  dat heb ik ook wel eens
  nooit ernstig
  ben zo lomp
  dat ik altijd weer over me zelf heen tuimel

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ik kan goed vangen 🙂 (Ook mezelf.)
  Let’s roll! 🙂

 11. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Woorden van je hart op de computer. Nog niet zo lang geleden had niemand dat geloofd…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.