Good Bye

foto

Ben je Bereid?

Vandaag heb ik mijn lichaam laten strelen door de zon. De aarde die mij wiegde toen mijn gedachten vrij waren. Ik heb er de tijd voor genomen om door alles dat is, gekoesterd te worden.
Liefde heb ik nodig. De waarzegster heeft het mijn moeder jaren geleden voorspeld. “Zij heeft heel veel liefde nodig,” waren de woorden waarmee ze mij vervloekte. Mijn moeder heeft me er mee opgevoed. En ik? Ik heb me gehoorzaam geschikt, haar verlangen met al mijn liefde waar gemaakt.

Vandaag heb ik de stemmen gehoord van de vrouwen die ik zelf heb gekozen. Niet zij die mij kozen. Dat gaat meestal mis. Als zij mij kiest, dan gaat het over haar, heeft niets met mij te maken. Zij die een label wil plakken ruikt haar eigen verlangen. Net als ik.

Ik ben goed in kiezen. Ik kies voor mezelf.

“Misschien ben jij wat er nodig is,” zegt ze plotseling bedachtzaam. Haar mooie mond vormt wulpse woorden. “Alsof de mensheid opeens de hik heeft gekregen en alles anders is.” 
Haar woorden zijn mij dierbaar. Zij die ik gekozen heb omdat ze zo prachtig kan denken.

“En hoe voelt het, wat blijft er over,” hoor ik de ongerustheid in haar stem. 
Zij die ik gekozen heb omdat ze zulke mooie ballen heeft, zij die de sleur kan doorbreken. Zij geeft mij mijn dagelijkse moed.

“Ik bewonder je in je vrijheid,” zegt zij, de directrice van alle gevoelige vrouwen. 
Zij die er verstand van heeft. “Jij hebt pure vrijheid om te kiezen, door niemand gebonden, jij kan je gang gaan,” in haar stem hoor ik het verlangen. 
Maar ik weet dat het ondanks haar deskundigheid niet helemaal waar is. Ik draag daar ook de lasten van. Met opgeheven hoofd, dat wel, dat is mijn keuze. En soms kruip ik door het slijk, ook niets anders dan dat wat ik kies.

“Ben je bereid,” vraagt zij mij streng als ik mijn gepruts op de grond uitspreid. Ik kijk haar verschrikt aan. Ben ik bereid? 
“Natuurlijk, ik sta open,” zeg ik net even te overmoedig.

Daarmee begint een nieuw avontuur. Eentje waar ik met mijn hart voor heb gekozen. 
Het zal mooi en gevaarlijk zijn, ik houd er van.

Good Bye angels die het allemaal beter weten. Ik doe het lekker zelf.

Tel Aviv,
Jezzebel

Foto: Pascale; Good Bye

This entry was posted in Land van mijn Hart, Liefde in een land van haat, Mooie Denkende Vriendin, Own Art and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Good Bye

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.