Vandaag geen gefrut om de boel op te schmuken, je moet de waarheid maar eens horen. Rauw zoals hij er staat:
Let goed op als iemand iets met al zijn aandacht of zorg doet, ook al houd je er niet van – houd nu eindelijk eens je waffel – en kijk met heel je hart.
Want wat je ziet is iemand die ‘waarschijnlijk’ (lafaard die jij bent, je twijfelt aan je eigen hart!) iets met liefde doet!
Dat kan nog wel eens belangrijk voor je zijn!
J.
Je weet wel waar.
J. kijkt in de spiegel… 😉
Ziezo…..dat staat er duidelijk en klaar…
en laat iedereen het vooral goed tot zich door laten dringen, deze boodschap…….tenminste als je de schuingedrukte en tussen haakjes geschreven woorden even achterwege laat!
Want wat doen mensen eigenlijk echt met liefde? Laat staan met "waarschijnlijk" iets met liefde?!
Houd je eigen spiegel maar voor en kijk eens…zie eens echt, zou ik zeggen…ook jij en ik Jezz…hoe we ons best ook doen.
En het blijft verdomde moeilijk!
lfs jeg.
In de ‘waarschijnlijkheid’ van de liefde, ontbreekt de treffendheid. En als we niet geraakt worden,(getroffen) is er ook geen sprake van liefde. Derhalve, enkel als we een beeld van liefde gevormd hebben waar we niet meer vanaf kunnen, blijkt liefde ‘waarschijnlijk’ en ‘ziek’.
gegroet.
Henk ik zeg er bij dat het niet mijn beste dag is. Maar je begint me werkelijk op de zenuwen te werken. Als je me iets wilt vertellen, moet je het misschien toch eens op een andere manier proberen. Ik kom er niet meer bij.
ik voel mij aangesproken
Ben het op zich met je eens. Maar…
Soms als ik iets met al mijn aandacht doe ben ik gewoon obsessief/dwangmatig bezig. Daar ben ik vast niet de enige in.
Ik wil niks zeggen Jezzebel, maar je waffel houden en even afwachten doet mij sterk denken aan de methode van de Kabbalah. Misschien heb jij daar meer mee op dan je denkt.
Vertel, vertel, vertel K, alles wat je kunt delen.
Moeilijk om dat in het kort uit te leggen. In de interactie met mensen in onze omgeving kunnen we kiezen voor een actieve of passieve houding. Doorgaans kiezen we een actieve houding door te praten of weerwoord te geven. Dat lijkt ook de meest natuurlijke maar zo geven we steeds voeding aan ons ego, dat gehoord wil worden en belangrijk wil zijn. Verzet je je echter bewust tegen de natuurlijke reactie om te reageren dan komen anderen meer aan bod en zo leer je veel meer, over anderen maar ook over jezelf. Kabbalah noemt dit wenselijke gedrag: proactief.
(zie ook je mail.)
Erg bedankt K, de mail is aangekomen. Ik kan er op dit moment niet naar kijken, te moe. Maar ik laat het sudderen tot morgenochtend, als mijn dag het sterkst is.
Dankjewel.