Fuck Myself

foto

Ik heb flink veel ruzie gemaakt vandaag. Er was zo godvergeten veel onrecht, het hield maar niet op. Mijn buik vreet van binnen, mijn oor bloedt. Mijn longen al lang versjteerd. Ik werd jouw tong.
Alsof ik vergeten ben waarvoor ik kwam.
Dit ben ik:
De laagste in zijn soort.
Een nul, een niets, de absolute verwerping
Nog minder dan stof
Lager dan een kakkerlak
Je kunt over mij lopen
Als een modderige mat
Ik kruip over de aarde
Als een vlo of een worm
Met de gratie
Van een slak of pissebed.

En terwijl ik stamel en wankel
En de verkeerde woorden uitspreek
Accepteer het alsjeblieft als muziek
Van zoet zingende zangvogels
Ik kan de juiste woorden niet vinden
Ik huiver en schud
Maar hoor mijn roep
Voor ons.

(Vrij naar: Henneni)

Now, go fuck yourself en wees maar lekker bang.

Jezzebel,
Tel Aviv

Foto:?

This entry was posted in Land van mijn Hart and tagged , . Bookmark the permalink.

45 Responses to Fuck Myself

 1. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning Lieverds 🙂

  Vandaag is een nieuwe dag!

  We gaan we de boel een beetje anders aanpakken. Dit is mìjn blog. De enige plek waar ik kan doen en laten wat ik wil (zonder anderen te kwetsen). Dat is me heilig. Kom dus niet zaniken waarom. Daarom, omdat ik het prettig vind.
  Opmerkingen ter inspiratie, oprechte verbazing en support zijn altijd welkom.
  Opmerkingen die enkel bedoeld zijn om te zuigen (je voelt zelf wel wanneer) worden geruisloos verwijderd, vriend of vijand. Mijn tijd is te kostbaar om weer een paar minuten aan jouw woede te besteden die je in je frustratie alleen maar tegen mij kunt richten.
  Als je mijn hulp nodig heb kun je me dat in een email laten weten. Ik zal doen wat ik kan, maar ik ben maar een gewoon mens van vlees en bloed met ups en downs en ik kan niet beloven dat ik je altijd tevreden stel. Weet wel dat het joùw ding is, niet van mij, ga er zelf maar mee dealen.

  En voor zij die er nog steeds helemaal niets van begrijpen. Ik zal je vertellen waar dit over gaat.
  Dit gaat over joùw leven en dat van mij. Alleen ben ik degene die bepaal. Hier. Dit is van mij.

  Toedeloe,

  We’re gonna let love rule!

  🙂
  Reactie is geredigeerd

 2. barb-er-ella says:

  Avatar van barb-er-ella
  ……..Let……… love…… rule………..

 3. Maboema says:

  Avatar van Maboema
  nooit uitleggen en nooit verontschuldigen

 4. RED says:

  Avatar van RED
  MOEILIJKE DAGEN

  ‘Er zijn van die dagen dat alles
  tegenzit’, dacht de zeven maal
  verkrachte jonkvrouw
  vastgebonden in de woestijn.

  Ze had geen kut meer
  over en haar bevrijder, de koene
  ridder maakte i.p.v. het touw
  z’n broek los.

  (Riekus Waskowsky)

 5. Alice says:

  Avatar van Alice
  Hoe zeg jij dat altijd Red?
  gristeneziele … ? zoiets?
  sjee man!

  je blaast al mijn mooie woorden weg

 6. RED says:

  Avatar van RED
  ‘Gedeelde eenzaamheid is halve eenzaamheid’ Alice. Die is niet van mij maar ook van Riekus.

 7. dames says:

  Avatar van dames
  RED ga je mond spoelen !

 8. Thera says:

  Avatar van Thera
  Dat was deze dames… al weer uitgelogd.

 9. RED says:

  Avatar van RED
  Das was Riekus hoor Thera, ik zou dat soort dingen nooit uit m’n strot krijgen. Alhoewel…

 10. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Een aarde die ooit mooi was, is haar doodstrijd
  ingegaan onder het oog van rondvliegende
  zusters en in het bijzijn van zinneloze zonen.

 11. Eric's Art says:

  Avatar van Eric
  @RED spreken met de woorden van anderen is toch zelf spreken…JIJ bent degeen die ze aanhaalt en herhaalt.

  @Jezz. Doe wat je niet laten kunt. Zoals gezegd: dit is jouw leven, doe het zoals jij denkt dat goed is, that’s your perocative! Laat je niet gek maken. GoodLuck 🙂

 12. RED says:

  Avatar van RED
  Niets menselijks is mij vreemd Erica.

 13. zinnen verzetten says:

  Avatar van zinnen verzetten
  zuster, goeiemorgen! inderdaad en inderdaad en gelijk heb je. heb erbarmen, vanachter je goddelijke tafeltje op het strand. vergeet niet dat de herfst hier is begonnen en dat wij het koud hebben, de kachel al aan willen, van die dingen. ik hou van jou en ik heb het kou.

 14. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  @Jezzebel. Ik hoop dat deze verlammende gevoelens van je van korte en zeer tijdelijk aard zullen zijn. Ik volg je over het algemeen in stilte en geniet van de liefdevolle invalshoek die je altijd probeert op te zoeken. Het leek mij dat jij in staat was om hatelijke geesten, zuigers en dergelijke op hun plaats of in ieder geval van je weg te houden. Iets wat mij niet lukt en waar ik dus jaloers op ben.

  Nu stilte juist op zijn plaats lijkt te zijn reageer ik dus. Ik zou je met raad en daad willen bijstaat maar ik ben er tegelijkertijd van overtuigd dat je mijn raad niet nodig hebt. Ideeën zoals een goede oude film te gaan kijken, prettige liefdesgedichten te gaan lezen eventueel met een goed glas wijn, lange strandwandeling op eenliefst bijna verlaten strand gaan maken, of misschien het makkelijkst, een goed of liever warm gesprek of gewoon samenzijn met een intieme vriend of vriendin heb je zelf natuurlijk ook wel. Ik hoop dat tegen de tijd je dit leest je situatie al is veranderd.
  Toedeloe,
  We’re gonna let love rule!

  @RED. Het moeilijke van mensen die alleen maar anderen citeren is dat je meestal niet weet waar ze zelf staan. Ze laten als het ware anderen het woord voor hun doen. Tot nu toe heb ik genoten van je input, maar dit laatste gedicht vond ik niet prettig om te lezen. Ik vermoed dat ik je niet helemaal heb begrepen. Overigens vind ik het wel een lezenswaardig gedicht, zeg maar in een andere setting. Sorry, ik voel me een beetje truttig dat ik dit zo opschrijf, maar het komt zo wel bij mij op. Zeg maar rauw van de lever. Ga overigens wel door met die gedichten. Ik vind ze (meestal)heerlijk.

  Reactie is geredigeerd

 15. Daan says:

  Avatar van Daan
  Fuck you too! Dat moest er even uit. Ik, het uitwerpsel der aarde roep u aan: zie mij!

 16. Daan says:

  Avatar van Daan
  Oh ja, en ik kan het niet laten als reactie op Eric: good luck, good fuck. Het zit in de lucht Jezz…

 17. RED says:

  Avatar van RED
  Ben hopeloos op zoek naar mezelf herr Pastoor!

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Lieverds,

  Is ze weer. Ik heb mezelf eerst op een art class getrakteerd deze ochtend. Kom nu maar op met je tsores, ik kan je hebben! We’re gonna talk about love. 🙂
  @Barberella (moeilijk uitgesproken) Love rules! 🙂
  @Maboema got that right!
  @Red, wat een bevrijding 🙂
  @Alice, kom maar op met je mooie woorden, ik houd ook van die van jou.
  @Red (nog een keertje) True! Maar wel alleen. 🙂
  @Fravapa No worries, je kunt het altijd nog met liefde proberen.
  @Eric’s No worries, ik probeer het met liefde 🙂
  @Red (nog een keer)Dat bedoel ik!
  @Zinnen verzetten, erbarmen is niet mijn ‘dingetje’ dat moeten de fatsoensrakkers maar gaan doen. Maar jij, jouw hart heeft een de mooiste gloed van allemaal, stralen met die kachel!
  We gaan het hier tropisch heet maken.

 19. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Oi Thera, dit is al de tweede keer dat ik per ongeluk over je heen lees. Red mag van mij hier zeggen wat hij wil. Want het zijn wel zijn woorden die me steeds de kracht geven om verder te gaan. Champagne voor Red! 🙂
  @Daan 🙂 Ik hou zo ongelooflijk veel van jou! Fuck lekker, met je hart! 🙂
  @Jack Pastoor je legt meteen je vinger op de pijnlijke plek. Dit, deze plek is niet een plek waar men mij moet vertellen wat ik moet doen. Dat doe ik zelf, op mijn manier.
  Ik ben blij dat je het volgt, ik begrijp je helemaal, maar voor de liefde – waar ìk voor gekozen heb – heb je ballen nodig. Als dat voor jou te veel is, even goede vrienden, geeft niets. After all, it’s mine!
  En zoals ik het hier wel honderd keer op nog veel meer verschillende manieren heb gezegd. Het leven is misschien niet die rozentuin die je jezelf beloofde, ik houd er van.
  "Screw the roses, send me the thorns!"

  🙂

 20. Nadien says:

  Avatar van Nadien
  no more mister nice guy!
  ik giet mijn voeten in beton, ben niet meer van mijn plek te krijgen.
  HIER STA IK ! :)))

 21. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  @ RED. volledig herkenbaar en door mij begrepen. Gelukkig heeft Jezzebel je gedicht begrepen. Succes!

  @Jezzebel. Ik hoop dat je die man met ballen vindt.

  Ik heb een beetje moeite met het sturen van doornachtige opmerkingen als ik er niet volhartig achter sta. Hoewel, rozen zijn mooi, vooral gele.

  Dus nu alleen maar even toedeloe dus. Fuck love.
  Reactie is geredigeerd

 22. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Nadien Yessss! Jou heb ik nodig. Vrouw met ballen. Blijf maar lekker.
  @Jack nog een keertje, weet je wat ik van Red geleerd heb? Dat lezen een kunst is. Je moet goed kijken om het precies te begrijpen, soms willen je ogen niet weten. Maar voel het met je hart.
  In mijn geval, ALLEEN! Ik ben NIET op zoek naar een man met ballen. Ik zoek mens met ballen. Dat kan jij zo maar zijn, als je maar durft.

 23. Thera says:

  Avatar van Thera
  Nou moe Jezzebel, ik wilde slechts jouw deugdzaamheid beschermen. Maar goed, het is jouw blog, dat is duidelijk.
  Mea culpa…
  En eigenlijk was het, ook dit, maar een grapje. Ik hou nu eenmaal van plagen.

 24. asdale says:

  Avatar van asdale
  Jezzebel. Zo is het en niet anders. Dit blog is jouw wereld, jouw geest, jouw bloed, jouw gevoel, jouw woede, jouw angst, jouw beelden, jouw woorden,jouw hart, jouw pijn, jouw verdriet, jouw gekwetstheid, jouw humor, jouw ongein, jouw onwerkelijkheid, jouw droom,jouw liefde, jouw heden , jouw verleden, jouw toekomst, jouw filosofie, jouw…….etc,etc,etc.
  Wie niet wil zien , moet niet kijken
  Wie niet wil horen, moet niet luisteren
  Wie niet wil voelen, moet niet tasten

 25. Daan says:

  Avatar van Daan
  Jezz, have a fucking good weekend. xx Daan

 26. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  Zo zie je maar Jezzebel, lezen is voor mij niet eenvoudig. Ik had natuurlijk de vertaling moeten maken van een zoektocht naar iemand met ballen (een man in mijn eenvoudige geest), naar iemand die kloten heeft. Ik ken inderdaad aardig wat vrouwen die kloten hebben. Meer dan mannen geloof ik. Sorry.

  Ik dacht dat ik RED’s gedichtje met mijn hart had gelezen en deze gaf mij een inzicht in de passieve, verslagen gelatenheid van een slachtoffer van wellicht de oudste en meest voorkomende menselijk misdaad. Dat raakte mij diep. Ik heb het gedicht nog eens overgelezen en kwam weer bij hetzelfde gevoel uit. Eenzaamheid is dan volgens mij maar één aspect (wellicht belangrijkste?)van een lappendeken aan gevoelens die dan vrijkomen, als het slachtoffer dat tenminste aandurft.

 27. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Thera, ik weet dat jij een grapje maken. Ik ken je 🙂 Maar ik wilde ook wel eens zeggen hoe belangrijk Red voor mij is. Want daar begon iedereen zich opeens mee te bemoeien. Ik hou van RED!
  @asdale, wow, mooie woorden, ik ben zo blij dat je ze hebt op geschreven, want soms vergeet ik het zelf 🙂
  @Daan, Fuck you too! Met al mijn liefde!

 28. Maboema says:

  Avatar van Maboema
  RED spreekt in tongen

 29. Thera says:

  Avatar van Thera
  Ik ook Jezz.

 30. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jacob, Ik zal me dan nog maar eens bezondigen aan mijn eigen gelijk. Want alweer kost jij me eigenlijk te veel van mijn tijd. Je moet het ook wìllen zien, daar moet je de tijd voor nemen, niet te haastig reageren, kijk nou eens goed wat er staat.
  Uit het gedicht van Red kan ik heel goed lezen dat hij mij op de voet gevolgd heeft. Maar laat ik het in algemene termen zeggen:
  Overal op de wereld word je genaaid,
  Hier en daar verneukt
  En als je eindelijk denkt dat ‘de redding’ nabij is, dan blijkt ook dat slechts iemand te zijn die zijn zaad in jou wil lozen.
  Jacob, man die liever niet wil lezen wat zijn ogen zien, ik vertel je met honderd verkeerde woorden dat het tijd is voor jou om aan jezelf te gaan werken. Kijk eens naar jezelf, wanneer begin je te steigeren, wanneer kan je er niet bij met je gevoel en kijk dan nog eens goed, wat stoort je? Als je het precies weet, als je er heel trefzeker je vinger op kunt leggen, dan geeft het niet, want ook dat hoort bij jou.

  Dag liefies, ik ben weer andere dingen aan het doen.
  Reactie is geredigeerd

 31. Doortje says:

  Avatar van Doortje
  ja, dit weblog is van jou!

  Mag ik wel even zaniken over het ongelooflijke k..weer. 🙂
  groet D

 32. RED says:

  Avatar van RED
  Ben de Heilige Geest niet Maboema.

 33. Maboema says:

  Avatar van Maboema
  Dat zou er nog eens bij moeten komen. (hehe)

 34. Sly says:

  Avatar van Sly
  Red, ben je hier ook al actief, het is natuurlijk wel gejat red, beetje vertaald en dan dat net op pleuren

 35. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  🙂 Sly, Zo is het maar net! Het paste precies.

 36. Canina says:

  Avatar van Canina
  Jezzebel, ik zie je zitten op je ‘rotsblog’.
  Hoog en droog.
  Onverwoestbaar, onverzetbaar.
  Goed zo! 😉

 37. sly says:

  Avatar van sly
  Maar je hebt tenminste goed gejat. Kijk dat waardeer ik

 38. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Canina, vergis je niet hoor, ik wankel net zo gemakkelijk met de meute mee.
  @Sly 🙂 Ik heb iets met de journalistiek te maken, ik weet hoe het werkt 🙂

 39. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  …en als je het op nieuw helemaal zat bent, dan kom je bij mij maar even rusten en "bijtanken"…..mijn oase is voor de liefde….en alleen daarvoor…. :))

 40. RED says:

  Avatar van RED
  Sly is wat obstinaat de laatste tijd Jezzebel. Heeft chronisch neuktekort of zoiets. Zopals.

 41. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jeg, I know Jeg, en reken maar dat ik er gebruik van zal maken! Want op de dagen dat de vlucht weer in de benen slaat, heb ik alle liefde nodig die ik maar kan vinden, heel erg die van jou!
  @Red, No worries, ik houd van Sly, met heel mijn hart, ik zie hem goed. Hij is prachtig.

  Blijf maar leker Sly, zeg het met je hart, dat kan nooit verkeerd zijn. Ik hoor je, zo goed als ik kan.

 42. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Wat zijn Zopals?

 43. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Heb ik net een heel stuk als reactie geschreven op een beeld dat je geplaatst had, verdwijnt alles!
  ikkeniebgrijpe
  groetekus
  viktor

 44. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Victor, bedankt, ik heb het jammer genoeg niet gezien. Zoals ik er boven schreef was het een test. Hij komt later. Ik hoop op je woorden. Dan.

 45. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Lekker heftig allemaal – jij zult nooit een maagzweer van opgekropte gevoelens oplopen Jezzz….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.