Fuck de liefde van vandaag

foto

En ik vrees dat morgen niet veel beter is

Vandaag is knudde. En ik heb ook weer haastige rommel naar binnen gewerkt. Om halfvijf vanmiddag kwam ik er achter dat ik mezelf vergeten was, vanaf halfzes vanochtend. Behalve een laf koekje bij een vergadering, had ik niet meer gegeten. Gelukkig was er nog ergens een puntje quiche. En lieve woorden, die waren er ook, doekje voor het bloeden.
Op het strand drinken we bier en dweilen met de frieten, maar ik kan de liefde van vandaag niet vinden. En wat ik zie vind ik zo karig dat ik de hele boel omver zou willen trappen. Fuck it! Fuck you. Fuck me. De ultimate fuck; myself.
Ik kan je niet vertellen hoe spuugzat ik het ben.
Sodemieter toch op met je gelijk, je ego, je bevroren hart en je drang tot profileren.
Eat it!
“Denk aan jezelf,” probeert hij me tot kalmte te manen met wijze woorden. “Denk eerst aan jezelf. Wat heb je nodig om op je benen te blijven staan. Je weet dat je het niet kunt opgeven, waar moet je van leven?”
En ik heb de godvergeten antwoorden niet, maar ik wil dit laffe leven niet. Buigen voor zij die er plezier in hebben om jou te zien kruipen. Ik kan het niet. Ik wil het niet.
Fuck de liefde van vandaag. En morgen wordt erger.
Dan zal hij zijn gelijk moeten eten. Kan ie zelf weer de boel in elkaar frummelen zoals het hem goed dunkt. Rot toch op, wat moet ik met jouw gelijk?!

Tel Aviv,
Jezzebel

Foto: Pascale, vandaag

This entry was posted in Jezzebel's eye and tagged , . Bookmark the permalink.

35 Responses to Fuck de liefde van vandaag

 1. Alice says:

  Avatar van Alice
  Zo daar! gooi het eruit Jezzebel,
  Er zijn van die dagen, vandaag toevallig even niet, dan zou ik zo met je mee kotsen, uit naam der liefde uiteraard :))

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Uiteraard Alice 🙂

 3. mariska says:

  Avatar van mariska
  Het is waardeloos, het sucks en het komt nooooooooooooit meer goed…Hup de fik erin en erom heen dansen.(En morgen is er weer een nieuwe dag…)

 4. chris says:

  Avatar van chris
  morgen zal beter zijn, ik weet het zeker
  vanaf morgen gaat het berg-op, jez

 5. Maboema says:

  Avatar van Maboema
  Ga lekker zwemmen.

 6. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Jezzjebezzje… voetjes op de grond, handen in de schoot, inademen door het bevallige neusje, uitademen door de mond… Begeef je naar de plaats die vrede, rust en liefde geeft, ontmoet jezelf…
  Laat een knetterharde scheet en boer die idioten je hoofd uit! Zijn ze godverdomme helemaal belazerd!

  Kusje!

 7. Henk says:

  Avatar van Henk
  Jezz luister eens naar gezellige, swingende Jazz.
  Daar knap je van op.

  Groeten, Henk.

 8. Theodora says:

  Avatar van Theodora
  bier, patat met mayo en sigaretten!! Lekkerrrrrr. Vooral die sigaretten mis ik op zijn tijd.
  Slaap lekker:)

 9. riddertje says:

  Avatar van riddertje
  Jezz!
  Je hebt het helemaal bij het verkeerde eind!
  nog nooit zoiets onzinnigs gehoord!
  van mij! van mij krijg je geen gelijk hoor!!
  HOOR JE ME???
  GEEEN GELIJK!!!
  🙂
  (kusje)

 10. niko says:

  Avatar van niko
  Zo is dat! Vanaf nu laat je niet meer over je heen lopen. Zeg het maar gewoon waar het op staat, lucht lekker op. En van nu ga je goed voor jezelf zorgen.
  Liefst moeder Niko:)

 11. man met sombrero says:

  Avatar van man met sombrero
  Zo ken ik je weer, Jezz! (die andere stukjes waren zo veel warmer, maar dit stukje hoort ook bij het voelen, he, fuck.) Kruipen hoort bij niemand in deze wereld!!

 12. man met sombrero says:

  Avatar van man met sombrero
  Nou ja, behalve bij de geleedpotigen.

 13. Jerunda says:

  Avatar van Jerunda
  Morgen is alles anders. Je leeft gelukkig niet in de film Groundhog Day.

  Ik stuur je nog snel wat van mijn levensenergie, per postduif. Nu maar hopen dat ie niet wordt neergeschoten door een hongerige Griekse boer.

  Alles sal reg kom.

 14. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  En "morgen wordt erger", dat is dus nu, vandaag…..straks….
  Niet buigen…
  Niet kruipen….
  Ma pitom….
  Reactie is geredigeerd

 15. Eline says:

  Avatar van Eline
  Da’s het mooie van bloggen. De mooie gevoelens, de lelijke. Je kunt het ergens kwijt. En er zijn mensen die het nog wat kan schelen ook! Zorg wat beter voor jezelf Jezzebel, een wereld als de onze kun je niet aan op een lege maag. Od jihiejeh tov chamoeda!

 16. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  O, ik ben zo blij dat ik van al dat gesodemieter af ben!
  Zorg goed voor je zelf en jezelf niet ontkennen en als je stopt met zoeken, staat hij op een dag voor je neus!; ))

 17. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Als iets al FUCK is, is het altijd geweld….
  Stop violence!

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning 🙂
  Het mooie van douche en goed slapen is dat de situatie misschien niet beter is, maar dat je weer om jezelf kunt lachen.
  Dank voor al jullie lieve, krachtige, lekkere woorden.
  Vandaag is niet veel beter, I know, maar vandaag ga ik proberen meer om mezelf te lachen.

 19. Eline says:

  Avatar van Eline
  That’s the spirit!

 20. Berbara says:

  Avatar van Berbara
  Good morning, Jezzebel!
  Waar een nachtje slapen en een douche al niet goed voor is… zorg goed voor jezelf! Gelukkig kun je weer lachen om jezelf (en anderen?)… de situatie is dan misschien niet beter dan gisteren, maar je kan er op een andere manier mee omgaan – dat maakt soms net het verschil! Liefs!

 21. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  That’s it meiden!
  Houd je hart maar vast, ik ga er tegenaan.

  Let’s roll!

 22. alib says:

  Avatar van alib
  Ik heb de laatste weken zo vaak het woord ‘liefde’ gelezen op het Volksblog dat het woord volkomen inhoudsloos is gewoorden. Wass will das Weib?

 23. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  yeah girl…there are the times that try men’s (girl’s) souls……

 24. Moonfairy says:

  Avatar van Moonfairy
  Goodmorning Beautiful
  is een prachtige country song
  ik zal de text es even opzoeken

  Fijne dag, GO FOR IT GIRL, love Moon

 25. Moonfairy says:

  Avatar van Moonfairy
  komt het lied,
  van Tim McGraw

  Good morning beautiful how was your night
  Mine was wonderful with you by my side
  And when I opened my eyes and see your sweet face
  Its a good morning beautiful day

  I couldn’t see the light
  I didn’t know day from night
  I had no reason to care
  Well since you came along
  I can face the dawn
  Cause I know you’ll be there

  Good morning beautiful how was your night
  Mine was wonderful with you by my side
  And when I opened my eyes and see your sweet face
  Its a good morning beautiful day

  I never worry if it’s raining outside
  Cause in here with you girl the sun always shines

  Good morning beautiful how was your night
  Mine was wonderful with you by my side
  And when I opened my eyes and see your sweet face
  Its a good morning beautiful day
  Good morning beautiful day
  (Good morning beautiful)
  It’s a beautiful day
  (Goodmorning beautiful)
  Good morning
  (Goodmorning beautiful)
  What a beautiful day
  (Goodmorning beautiful)

 26. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Mmm, een tafeltje ongezond zo te zien. Past mooi bij de gemoedstoestand…. maar blijven relativeren Jezzebel, dat maakt het leven een stuk makkelijker…

 27. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  wissen ik was niet ingelogd.
  Reactie is geredigeerd

 28. Thera says:

  Avatar van Thera
  Helemaal mee eens!

 29. zinnen verzetten says:

  Avatar van zinnen verzetten
  fuck de liefde vandaag
  pluk de liefde morgen

  Kus van je zus

 30. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @alib, I know, de kunst is om eerlijk te blijven, als het over de liefde gaat.
  @jeg, Yeah woman! Those kinda times…
  @moonfairy, Oh wow, dat is zo ontzettend mooi moon, dankjewel!
  @Ramirezi, Ik doe mijn best met soms meer en minder succes.
  @Zwollywood, dat vind ik niets. Dan maar niet ingelogt, er zijn bij mij geen regeltjes.
  @Thera, maar straks is beter!
  @Zinnen Verzetten, de liefde van straks, ik ga er voor, met alles dat ik heb.

 31. Woudje says:

  Avatar van Woudje
  Hing er iets in de lucht gisteren? Zowel in Israël als in Nederland? Vriendin aan de telefoon gisteren. Helemaal klaar met het mannelijk geslacht ! Even met een deur smijten, meiden en een grote reep chocola oppeuzelen. Bij voorkeur bij de DVD van Bridget Jones.

 32. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  ….enne….zie ik daar opeens lekkere Carlsberg’s staan….voorkeur voor deense øl?

 33. Croisabel says:

  Avatar van Croisabel
  Wat een powerstuk – en superfoto!

 34. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Als ik frietjes eet, is dat meestal op de vrijdag. Heel erg niet kosher, met bitterballen en ijs. En dat doe ik omdat zoonlief op vrijdag mag kiezen wat we eten. En dat doe ik omdat ik wat er in de wereld gebeurt altijd weer relativeer door naar mijn sterke lieverd te kijken. Hoezo gezond eten? Dit is wat hij lekker vindt, waarvoor hij warm loopt. Relativeer lieve Jezzebel (wist je trouwens dat ik brieven aan mijn broer altijd onderteken met Jez? Maar dit terzijde). Hiermee reageer ik ook eigenlijk op je log van vandaag. Probeer alle shit die zich hier afspeelt te laten voor wat het is, zelfs als je het gevoel hebt aangevallen te worden. Waarom is negatief altijd krachtiger dan positief? Ik ben zo blij dat ik elke dag bij jou langs kan gaan omdat ik zeker weet dat het over de liefde gaat!! Dikke kus van S.

 35. Camus says:

  Avatar van Camus
  Dit soort foto’s zie ik graag, ik maak(te) ze zelf ook vaak. Zoals 23 jaar geleden in Griekenland bij zonsondergang. De camera als gezelschap. Meestal als je alleen gegeten had. Op zoek naar iets, niet wetend wat. Later in Ierland, Duitsland, Engeland. Als ik weer geld heb komen ze in mijn tweede fotoboek, anderen begrijpen dit soort foto’s niet maar dat geeft niet. Maar er is ook gezelschap zoals op die drie foto’s gemaakt op Kreta: de eerste met 5 halve liters, de tweede met 10 en de laatste (bewogen) foto met een hele tafel vol met flessen. Dat waren tijden, toen deed het er allemaal niet toe, je deed gewoon wat zonder er bij na te denken. Met de auto naar Kreta rijden en terug liften. Na 15 jaar hard werken en weinig verdienen in dit vervelende NEEderland, HOLland, maak ik nog steeds zulke foto’s. Verder zou ik willen zeggen Take it easy!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.