Fuck de liefde van vandaag

foto

En ik vrees dat morgen niet veel beter is

Vandaag is knudde. En ik heb ook weer haastige rommel naar binnen gewerkt. Om halfvijf vanmiddag kwam ik er achter dat ik mezelf vergeten was, vanaf halfzes vanochtend. Behalve een laf koekje bij een vergadering, had ik niet meer gegeten. Gelukkig was er nog ergens een puntje quiche. En lieve woorden, die waren er ook, doekje voor het bloeden.
Op het strand drinken we bier en dweilen met de frieten, maar ik kan de liefde van vandaag niet vinden. En wat ik zie vind ik zo karig dat ik de hele boel omver zou willen trappen. Fuck it! Fuck you. Fuck me. De ultimate fuck; myself.
Ik kan je niet vertellen hoe spuugzat ik het ben.
Sodemieter toch op met je gelijk, je ego, je bevroren hart en je drang tot profileren.
Eat it!
“Denk aan jezelf,” probeert hij me tot kalmte te manen met wijze woorden. “Denk eerst aan jezelf. Wat heb je nodig om op je benen te blijven staan. Je weet dat je het niet kunt opgeven, waar moet je van leven?”
En ik heb de godvergeten antwoorden niet, maar ik wil dit laffe leven niet. Buigen voor zij die er plezier in hebben om jou te zien kruipen. Ik kan het niet. Ik wil het niet.
Fuck de liefde van vandaag. En morgen wordt erger.
Dan zal hij zijn gelijk moeten eten. Kan ie zelf weer de boel in elkaar frummelen zoals het hem goed dunkt. Rot toch op, wat moet ik met jouw gelijk?!

Tel Aviv,
Jezzebel

Foto: Pascale, vandaag

This entry was posted in Jezzebel's eye and tagged , . Bookmark the permalink.

35 Responses to Fuck de liefde van vandaag

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.