Ik hoop op moed

foto

Nog even en dan is het weekend weer voorbij. De zon onder, shabat verdwenen en de werkweek al weer begonnen. Je merkt het meteen, net als het begint te schemeren voelt het al niet meer hetzelfde.
Vandaag was van mij, ik heb geschilderd, wat blogs (niet te veel) bekeken, geslapen en ben daarna de rots op gegaan. Oi, ik heb het je al eens eerder verteld, zonsondergang is hier kitscherig mooi.
De hele week heb ik verlangd naar een dag als vandaag. Zo’n dag dat ik de moed had niet aan allerlei verplichtingen te voldoen. Geen andere stemmen toe te laten behalve die van mezelf. Ik heb stekkers uit telefoon, computer en tv getrokken. Er moet ook een moment zijn dat de tijd van mij is.
Op de rots weet ik wat ik wil van deze komende week. Het zal een pittige worden, zoveel te doen, zoveel wensen te vervullen, zoveel liefde te geven. Ik ga iets meer loslaten, dit kan zo niet. Ik kan het de wereld niet 18 uur per dag naar de zin maken. Zo groot ben ik niet. Er moeten ook momenten zijn dat het allemaal niet zo belangrijk is, dat ook ik een beetje tel.
Het is niet gemakkelijk de verplichtingen wegen zo zwaar. Belangrijk. Wat heb ik toch een hekel aan het woord belangrijk.
Ik ga proberen me te concentreren op de dingen die ik leuk vind, deze aankomende week. Ik weet niet wat belangrijk of niet van belang is., ik denk dat het ook belangrijk is dat ik er zin in heb. Ik hoop op dat lef. Om die gedachte waar te maken.
Ik hoop op moed een prestigieus project af te stoten. Het was nooit mijn droom. Ik heb een andere wens. En deze is me te veel. Ik ga hem teruggeven, zodat anderen er hun schouders onder kunnen zetten, zelf beslissingen nemen en kibbelen dat ze een ons wegen. Het is niet van mij.
En ook op het blog ga ik het een beetje gemakkelijker nemen. Ik vind het fijn om bij je te zijn, maar ik heb niet genoeg uren in een dag om het allemaal te volgen.
Aankomende week zal een pittige zijn. Ik hoop op moed om een beetje liever voor mezelf te zijn. Een beetje meer lef, daar hoop ik op.
En jij, wat wordt jouw wens voor de komende week?

Shavuah Tov! Dat deze week goed mag zijn.

Tel Aviv,
Jezzebel

Foto: Pascale

This entry was posted in Jezzebel's eye, Land van mijn Hart and tagged , . Bookmark the permalink.

29 Responses to Ik hoop op moed

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.