Eye Spy

foto

Aan: Hoofd Binnenlandse Geheime Dienst,

Beste Yuval Diskin,

Ik schrijf naar aanleiding van de advertentie waarin je om spionnen vraagt. Ik weet wel dat je eigenlijk op zoek bent naar technische mensen, maar ik denk dat mijn bescheiden vaardigheden minstens zo goed van pas kunnen komen. Hoewel mijn photoshop skills niet uitmuntend zijn. (Ik kan wèl, net als de eerste beste fotograaf, een aardig werkje in elkaar patchen, maar niet garanderen dat er niet een alerte blogger opstaat.)
Toch meen ik een aanwinst te zijn voor de Shin Bet. Ik begreep uit de annonce – een doorgelinkte flash banner op één van mijn favoriete sites – dat je het imago wilt bijschaven. Dat sprak me aan. En ik geloof dat ik iets aan dat ruwe uiterlijk kan doen.
(Ik hoop op je geduld het even uit te mogen leggen.) 
Het begon vandaag precies een maand geleden. Midden in een oorlog waar jij ongetwijfeld meer vanaf weet dan ik.
Eigenlijk bij toeval, maar je weet dat ik van internet en de kracht van het geschreven woord houd. Helaas werd al mijn plezier versjteerd door de heren om me heen. (Vrouwen deden dat veel mooier en subtieler in persoonlijke dagboek logs, geef toe.) Deze mannen waren vroeger iemand, zoals je weet, daar vertel ik je niets nieuws mee. Ze hebben de shoah overleefd, het land bewerkt en de welvaart laten bloeien, maar door hun hoge, pensioengerechtigde leeftijd zijn ze nu veroordeeld deze oorlog via het internet het hoofd te bieden. Dat moet een flinke knak geweest zijn. Niet gemakkelijk, die onmacht, het niet meer met de vuisten op te kunnen lossen. Daar te oud voor te zijn, bedoel ik. Maar, zoals dat gaat, verdween die aanvankelijke frustratie snel en werd ik bedolven onder politiek gelijk, met honderden e-mails tegelijk. Dat moet jou ook opgevallen zijn. (Wat me nogal beangstigde om je de waarheid te zeggen.) Dat was de trigger, als je het zo wilt noemen.
Ik begon bescheiden met het simpel regelen van een buikdanseres voor Nasralla. Het leek me dat hij alleen met liefde onschadelijk gemaakt kon worden. Van het één kwam het ander en voordat ik het wist werd ik volledig in beslag genomen door een thema dat me na aan het hart ligt; Liefde in een land van haat.
Ik heb het inderdaad over de liefde. In elke vorm die ik tegen kom. Ik hoef jou niet te vertellen dat mijn kracht geboren is uit een gebrek, behaagziekte, I know. Maar wat ik je werkelijk met veel te veel woorden wilde zeggen is… dat ik goed ben in de zaken van het hart.
Ik attach hierbij mijn hart, er op vertrouwend dat je er snel gebruik van maakt.

Tel Aviv,
Jezzebel
 

Art: My I, Pascale

This entry was posted in @Work, Buikdanseres, Land van mijn Hart, Own Art and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Eye Spy

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.