Eye Spy

foto

Aan: Hoofd Binnenlandse Geheime Dienst,

Beste Yuval Diskin,

Ik schrijf naar aanleiding van de advertentie waarin je om spionnen vraagt. Ik weet wel dat je eigenlijk op zoek bent naar technische mensen, maar ik denk dat mijn bescheiden vaardigheden minstens zo goed van pas kunnen komen. Hoewel mijn photoshop skills niet uitmuntend zijn. (Ik kan wèl, net als de eerste beste fotograaf, een aardig werkje in elkaar patchen, maar niet garanderen dat er niet een alerte blogger opstaat.)
Toch meen ik een aanwinst te zijn voor de Shin Bet. Ik begreep uit de annonce – een doorgelinkte flash banner op één van mijn favoriete sites – dat je het imago wilt bijschaven. Dat sprak me aan. En ik geloof dat ik iets aan dat ruwe uiterlijk kan doen.
(Ik hoop op je geduld het even uit te mogen leggen.) 
Het begon vandaag precies een maand geleden. Midden in een oorlog waar jij ongetwijfeld meer vanaf weet dan ik.
Eigenlijk bij toeval, maar je weet dat ik van internet en de kracht van het geschreven woord houd. Helaas werd al mijn plezier versjteerd door de heren om me heen. (Vrouwen deden dat veel mooier en subtieler in persoonlijke dagboek logs, geef toe.) Deze mannen waren vroeger iemand, zoals je weet, daar vertel ik je niets nieuws mee. Ze hebben de shoah overleefd, het land bewerkt en de welvaart laten bloeien, maar door hun hoge, pensioengerechtigde leeftijd zijn ze nu veroordeeld deze oorlog via het internet het hoofd te bieden. Dat moet een flinke knak geweest zijn. Niet gemakkelijk, die onmacht, het niet meer met de vuisten op te kunnen lossen. Daar te oud voor te zijn, bedoel ik. Maar, zoals dat gaat, verdween die aanvankelijke frustratie snel en werd ik bedolven onder politiek gelijk, met honderden e-mails tegelijk. Dat moet jou ook opgevallen zijn. (Wat me nogal beangstigde om je de waarheid te zeggen.) Dat was de trigger, als je het zo wilt noemen.
Ik begon bescheiden met het simpel regelen van een buikdanseres voor Nasralla. Het leek me dat hij alleen met liefde onschadelijk gemaakt kon worden. Van het één kwam het ander en voordat ik het wist werd ik volledig in beslag genomen door een thema dat me na aan het hart ligt; Liefde in een land van haat.
Ik heb het inderdaad over de liefde. In elke vorm die ik tegen kom. Ik hoef jou niet te vertellen dat mijn kracht geboren is uit een gebrek, behaagziekte, I know. Maar wat ik je werkelijk met veel te veel woorden wilde zeggen is… dat ik goed ben in de zaken van het hart.
Ik attach hierbij mijn hart, er op vertrouwend dat je er snel gebruik van maakt.

Tel Aviv,
Jezzebel
 

Art: My I, Pascale

This entry was posted in @Work, Buikdanseres, Land van mijn Hart, Own Art and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Eye Spy

 1. zinnen verzetten says:

  Avatar van zinnen verzetten
  Let love rule!
  Sister!

 2. Cor says:

  Avatar van Cor
  het hart als attachment; wie zal het openen( wellicht geeft mijn firewall een virusalert, Jezzebel)

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Get your anti spyware ready… love conquers them all 🙂

 4. Goggy says:

  Avatar van Goggy
  Fijn work, bring us more and take care out there, Jezz.

 5. Henk says:

  Avatar van Henk
  Van Harte aanbevolen.

  Groeten, Henk.

 6. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jullie zijn ook allemaal zo lief, hoe kan ik niet van je houden?

 7. Theodora says:

  Avatar van Theodora
  als je dan maar goed voor je hart blijft zorgen vind ik het best.

 8. Jerunda says:

  Avatar van Jerunda
  Maar zullen ze weten wat ermee te doen? Ik zou die verbaasde gezichten graag willen zien…

  Hopelijk ben je te zien in de volgende 007.

  Even serieus, luisterde Yuval maar naar je…

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Oh, maak je over Yuval geen zorgen, die is niet gek.
  In het ergste geval zet ik mijn eigen Geheime Dienst van het Hart op poten. Met liefde!

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Op mooie, eindeloos lange benen 🙂

 11. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  We’re gonna let love rule…

 12. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Lijkt me een mooi initiatief, zo’n alternatieve organisatie. Mag ik dan de koffie rond brengen? Ik heb mooie lange benen (ik scheer ze desnoods wel even).

 13. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Jezzebel, ik beveel je aan voor de papieren krant!!

 14. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Gefeliciteerd.

  Bogaerts Says

  "Waarom zij? Uit het juryrapport:
  Jezzebel schittert in het beschrijven van het leven van alledag in een door oorlog verscheurd land. Zij doet dat in een pakkende stijl, die geen moment verveelt en de lezer het verhaal intrekt. Bovendien weet zij treffende afbeeldingen bij haar bijdragen te plaatsen".

 15. Henk says:

  Avatar van Henk
  Van Harte Proficiat.

  Groeten, Henk.

 16. zinnen verzetten says:

  Avatar van zinnen verzetten
  Wat is er aan de hand? Gaan ze je drukken?
  O schat, wat geweldig!
  Ik hou van jou!
  En van de jury!
  En van L. maar die heeft al een mevrouw.
  Dikke dikke dikke kus

 17. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  PROFICIAT!

 18. Voordaan says:

  Avatar van Voordaan
  Jezzebel: Gefeliciteerd! Helemaal verdiend, als je aanbevelingen had mogen geven (ook een goed idee) dan had jij mijn stem gekregen! Wat een tempo van bloggen! big smile….

 19. Alice says:

  Avatar van Alice
  vind je het erg? dat ik nu pas langs kom?:))

  maar wat mooi geschreven! wat een mooie inval,
  je hart aanbieden,

  OW wat lees ik nu??
  kom je in de papieren krant?
  Geweldig! Dat je maar heel veel mensen mag gaan inspireren eens wat vaker hun hart te gebruiken,
  grote kus van mij!
  Liefs Alice

 20. therataal says:

  Avatar van therataal
  Lieve Jezzebel, jij bent de eerste uitverkorene, en ik ben het er helemaal , totaal, volledig mee eens. De redactie had geen betere keuze kunnen doen, niemand kan om jou heen. Je schrijft prachtig en je bent ook nog eens een lekker enthousiaste blogger in de reactieruimtes van anderen. Gefeliciteerd en ik hoop dat je een grote hoeveelheid lekkere ijsjes kunt eten in rust en veiligheid.

 21. Frans Muthert says:

  Avatar van Frans Muthert
  Jezzebel, de tamtam knettert.
  Van harte gefeliciteerd.
  Lijkt me een uitstekende keus!

 22. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Oi vee!
  Ik weet helemaal niet wat me overkomt. Alice… ik moet aan die man denken uit jouw filmpje!
  Wow… wat is dit allemaal?
  En ik moet nog zo veel doen. Ik kom helemaal niet aan schrijven toe.
  Jullie hebben me met al je liefde de mond gesnoerd, zoals ik de haat de woorden probeer te ontnemen in mijn land.
  Mijn God dit is een liefde die me ver boven het hoofd begint te groeien.
  🙂

  Dank, heel veel dank. Wow, ik weet echt niet wat ik moet zeggen.

 23. Alice says:

  Avatar van Alice
  Adem in, adem uit Jezzebel,

  dat onwijs grote hart van jou komt er wel uit, vind zijn weg wel weer, troost het maar een beetje de arme is geschrokken.
  ja precies net als die man, ik snap wat je bedoelt.

 24. Jerunda says:

  Avatar van Jerunda
  Gefeliciteerd! Vanaf de 1e keer (nou ja 2e, ik heb het al eens uitgelegd) dat ik je las was ik ‘hooked’

  Ik ben trots op je! Mag dat?

 25. Gogan says:

  Avatar van Gogan
  @Jezz,
  First: Congratulations on the formal acknowledgment. You should have known it was coming your way.
  This was the signal you received ahead of GJB’s jury:
  05 september 2006 21:58
  Fijn work, bring us more and take care out there, Jezz.

  Second:
  Pity they do not more often share my judgment. It is always just as right. Watch it: medals oblige. For this small community you are "our man" in Israel now…

 26. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Gogan 🙂

  Oh my!

 27. Marjon says:

  Avatar van Marjon
  Als iemand zegt,dat ze niet meer wil met jou en je blijft dan toch,heet dat dan stalken?

 28. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Daar kan ik zo geen antwoord op geven Marjon.
  Ik ken de situatie niet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.