De liefde te dicht op mijn huid

Soms zit de liefde me te dicht op mijn huid

Ken je dat gevoel? Alsof je hele lichaam gevangen zit in grote vermoeidheid. Het is te veel, te pijnlijk. Je kunt maar zoveel verdragen.
Ik heb dat ook met internet. Er is zoveel informatie dat ik het gevoel heb bovenop iemand te zitten. Ik ben misschien wat overgevoelig. Maar woorden raken me. Geef me je leugens en ik zal je vertellen wie je bent.
Al die emotionele toestanden overvallen me een beetje. En het is ook echt geen snobbisme, maar al die tikfouten doen me werkelijk pijn.
Net alsof iemand naakt voor je staat met al zijn tekortkomingen. Misschien is mijn fantasie te levendig maar als ik naar zo’n gedicht kijk van een stuk of dertig verzen lang dan heb ik de man zo rauw op zijn lever gezien dat ik er een beetje misselijk van word.
Je begrijpt dat ik soms ook dodelijk vermoeid word van de internet date? Ik blijf natuurlijk stug doorgaan, dat wel. Vrouw alleen, van deze tijd, Master of her soul, Captain of her universe, is geen slachtoffer van omstandigheden. Ik vind ‘m wel.

Jdate  is een goede plek bijvoorbeeld waar je vooral lang nìet moet komen. De Israëliërs die er hangen zijn te kort door de bocht en de Amerikanen te wanhopig. 
Laat me je vertellen over Lasalle, man van vijftig en 110 kg uit Illinois.
Ik dacht dat dit een goede manier was om een vrouw van kwaliteit te vinden, opent hij zijn profiel. 
Ik houd van de gewone dingen, film, een goed historisch boek, theater, fietsen, trainen en mijn hobby is het schilderen van miniatuur soldaatjes, ik speel ook met ze.
Ik zucht, maar lees door. Hij heeft me aangeklikt voor een gesprek, ik wil eerst weten wie ik voor me heb voordat ik daar op in ga.
Dan zijn er de jongens, Duke en Maxwell, twee Terriers, Fantastische honden en gezelschap.
Ojee, dat is oppassen. De Terriers worden met een hoofdletter geschreven en het feit dat ze fantastische honden zijn ook. Ik vind het verdacht. Iemand die Fantastisch over zijn hond met een hoofdletter schrijft.
Ik ben best een goede kok en in staat om net zo goed een rustig diner voor twee voor te bereiden als een feestmaaltijd voor de hele familie.
Mijn God, je krijgt er de hele familie bij! Daar had ik nog niet over nagedacht.
Ik geloof in ouderwetse normen en waarden zoals integriteit en eer. Zo probeer ik mijn leven ook te leiden. Ik ben ook heel speels en romantisch.
Ik besluit het nog even aan te horen en stem in met een live-gesprek.

“Je klinkt als een interessante vrouw.”
“Dank je wel,” zeg ik beleefd. “Ben je op zoek naar een interessante vrouw?”
“Dat lijkt me beter dan een oninteressante vrouw,” antwoordt hij snedig.
“Je hebt er wel je handen vol aan.”
“Dat is waar… dat betekent gewoon meer groei voor de man… of een paar snelle schoenen aanschaffen om het bij te houden.”
Vergeef me, maar ik houd niet zo erg van lollig en stuur een smiley zijn kant op. M’n woorden zouden me verraden. Hij voelt het niet.
“Met die lange benen van jou zal het een waar plezier zijn om je bij te houden.”
“Ik ren meestal niet.” (En ben allergisch voor het Amerikaanse schoonheidsideaal dat in de apparaten en tangen in vorm gehouden moet worden.) “Ik houd van de confrontatie,” gooi ik er nog een schepje bovenop.
“De confrontatie is veel gepassioneerder,” is hij het opeens met me eens.
“Waar ben je precies naar op zoek,” pik ik de draad weer op.
“Een vrouw met een goed hart, intelligent, iemand die van lachen houdt, sensueel, seksueel…”
Oh God, dat heb ik weer. Maar hij geeft me de kans niet te antwoorden.
“En jij, waar ben jij naar op zoek?”
“Ik heb geen boodschappenlijst. Maar een goede converstatie zou aangenaam zijn,” zijn de woorden waarmee ik alsnog de benen neem en hij de schoenen niet voor heeft.

Tel Aviv,
Jezzebel

This entry was posted in Liefde in een land van haat and tagged , , . Bookmark the permalink.

24 Responses to De liefde te dicht op mijn huid

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.