Lieve Mama,

Ik heb ook leuke dingen gedaan, maar nu heb ik de televisie uitgezet. Ik wil de wereld niet meer in mijn huis. Ik hoop dat jij hetzelfde hebt gedaan. Ik keek CNN en hoop zo dat jij dat niet deed. Je wordt er niet vrolijker van, de berichten die ze onze kant op stralen. Inside Your World ging over Iran.
Nucleaire energie, lange afstandraketten en Israëlische schuilkelders in de hoogste staat van paraatheid, zijn de trefwoorden van mijn avond. En elk half en heel uur zie ik beelden van Schiphol en het Nortwest Airlines toestel dat ze met F16’s moesten terughalen, gek genoeg heb ik geen heimwee.
Ik realiseer me dat het nu eerlijk is. Ik kan me nu ook een beetje zorgen over jou maken. Ook Nederland is dus doelwit. Soft of hard target, ook bij jullie is het nu oppassen of opblazen. Zul je voorzichtig zijn? Let op nonchalant achtergelaten tassen en als het even kan vermijd dan grote menigten. Als je iemand in de zomer met een dikke jas ziet lopen, neem afstand. Als iemand in de winter buiten proportioneel (daar is dat woord weer) transpireert, niet denken, rennen! Kijk uit in de bus en pas op in de trein. Let op bij banken, bioscopen, supermarkten, warenhuizen, drukke stranden, dito leuke café’s en gezellige markten. Lieve mama, zul je voorzichtig zijn?
Ik wilde je eigenlijk vertellen dat ik vandaag ook nog leuke dingen heb gedaan. Ik heb met de menigte door de sjoek geslenterd, in de bloedhitte langs de volgepakte stranden van Tel Aviv gewandeld en de bus naar het park gepakt. Weet je, mam, ik ben blij dat ik hier ben. Ik wou dat jij er ook was.

Blijf gezond,

Tel Aviv,
Jezzebel

This entry was posted in Land van mijn Hart, Thuis and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Lieve Mama,

 1. Paul says:

  Avatar van Paul
  blijf opletten en wees blij lieverd. ik gun je de lucht en de ruimte, ook al vrees je deze. ooit zal je gelukkig worden in schijngestalten van een volle maan.

 2. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  @Paul,
  Weet je, jouw woorden maken me blij.

 3. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Mooie brief!!!!!!

 4. shalomsalaam says:

  Avatar van shalomsalaam
  Yafeh!

 5. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Fijn gevoel, jullie lieve woorden. Het maakt me op een rare manier blij.

 6. lidy says:

  Avatar van lidy
  jezzebel,ik heb geboeid een aantal van je verhalen gelezen en ga je op mijn voorkeurslijst zetten. Prachtig als iemand zijn of haar realiteit zo intens mooi kan verwoorden.

 7. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Dank je wel lidy, ik pruts ook maar wat hoor. Maar waar kan ik jou vinden?

 8. christinA IP213.84.211.137 says:

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  =Blijf gezond=

  Die spreuk is beter dan je door alles en iedereen angst te laten aanjagen.

 9. Richard Koek says:

  Avatar van Richard Koek
  Mooie brief
  maar zo te zien mis je in Nederland nog steeds je mam…mis mijn mam vreselijk…ga haar dit jaar maar naar NYC halen denk ik…

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Koek, Moge ze snel komen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.