Kom, we gaan iets leuks doen

Luister eens… 
Zullen we iets leuks gaan doen dit weekend? Even er uit? Ik heb zo’n zin in een beetje verstrooiing. Nu eens geen nieuws en geen realiteit dat door onze huiskamers blèrt, maar gewoon de rust van de natuur, lieflijke dorpjes en wij tweetjes.
Wat denk je er van? Er stond een leuke aanbieding in de krant. En het leek me echt iets voor jou. Trek wel gemakkelijke schoenen aan want er staat heel wat op het programma. Je moet het me maar niet kwalijk nemen, maar ik heb al geboekt. Ik gokte dat jij dit ook het einde zou vinden.
We beginnen in kibboets Gonen Holliday Village, vlakbij Kiryat Shmoneh. Ach, je moet het zelf ook maar even lezen. Ik kan het niet zo goed brengen als het reisbureau.

Geniet van deze unieke package deal!

Begin de dag met een kopje koffie in Kiryat Shmoneh. Het koffiehuis is slechts twee meter verwijderd van de parkeerplaats waar maar liefst 60 katyusha’s neerkwamen. Op het terras heeft u eerste klas uitzicht op de kraters die de Hezbollah raketten in de grond sloegen. Na een plakje cake – aangeboden door Gonen Travels – is er gelegenheid een praatje te maken met de bewoners van dit pitoreske stadje die maar liefst vijf weken onder vuur lagen. Ontmoet de mensen die het grootste gedeelte van hun zomervakantie in de schuilkelders doorbrachten!
Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn om ook de ernstig- en zwaargewonden in het ziekenhuis te bezoeken.
Tour de historische sites van toen, die nu weer hip zijn!

Wat vind jij? Zullen we een pak koekjes meenemen om uit te delen?

Tel Aviv,
Jezzebel

This entry was posted in Land van mijn Hart and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kom, we gaan iets leuks doen

 1. Helena says:

  Avatar van Helena
  Onder het genot van een glaasje champagne maakt u kennis met de mensen waarvan het huis werd platgebombardeerd.. we doen er ook een hapje bij (ook aangeboden door Gonen Travels) en verdwenen is uw leed (indien u mogelijk iets aangedaan zou zijn van wat u ziet)..

  Hoe is zoiets mogelijk? Wie gaat er nou mee met zo’n reis (de bus zat vol, dat zag ik op de foto die in de Volkskrant stond).

 2. shalomsalaam says:

  Avatar van shalomsalaam
  Het is moeilijk te begrijpen voor niet israelies. maar dit is nu juist de Israeliese ruggegraat waar ik het vandaag ondermee ook over heb in mijn blog. KOL HA KAVOD VE’ISHAER KOACH!

 3. Yrret says:

  “Zullen we een pak koekjes meenemen om uit te delen?”

  Ja natuurlijk, en een cake, en een vlijm.. vlijmscherp mes.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.