ISRAËL: VAN ‘T FRONT

Kaparah,

Ik zou je geruststellende woorden willen schrijven. Maar wat kan ik je zeggen… Het is hier hel. En soms ben ik bang.
Vandaag heb ik in Tyre deze brief in een fles in zee gegooid. Ik heb geen verstand van stromingen en eb en vloed. Maar ik weet zeker dat deze brief je zal bereiken. Dat dan weer wel. Ergens op een satelliet zullen ze het wel in de gaten houden. ‘s Nachts weet ik niet wat sterren of spionnen zijn. Wat kun je in deze wereld nog doen, zonder dat iemand het weet?
Gisteren zijn we in groepen van zeven een platgegooid dorp binnen gegaan. Alles was een grote ruïne en er was niemand meer. Totdat we het geklepper van wat pannen hoorden. Op een primitief vuurtje midden in het stof maakte een oude man een pot koffie. Hij lachte zijn gehavende gebit naar ons bloot. En vanaf dat moment lagen we onder vuur.
We vluchtten voor dekking een huis in waar het dak nog van heel was. Met opgetrokken knieën drukten we onze ruggen tegen de muur. Onze commandant heeft ons allemaal even aangeraakt. Alsof hij zeker wilde zijn dat we nog leefden. Daarna werden er vier katyusia’s op ons afgevuurd. Links van ons stortte het dak in en Avi was bedolven. Maar behalve het stof in zijn ogen was hij niet gewond. Ze hebben ons opgewacht. Ze hielden zich schuil totdat we dichtbij genoeg waren. Ergens hier in de puinhopen wachtten ze op ons.

Ik verlang naar je. Maar dat kan ik niet eens onder woorden brengen.

Een Goede Week mijn Lief, volgende week slaap ik naast je. 
Laat ik in godsnaam volgende week naast je slapen.

Chaim

This entry was posted in Land van mijn Hart and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to ISRAËL: VAN ‘T FRONT

 1. Foppe says:

  Avatar van Foppe
  Ja, de Hezbollah vuurpijlen dienen vooral om de Tel Aviv boeven er toe te krijgen IDF jongens en meisjes naar Z Libanon te sturen, waar Hezbollah ze dan kan afschieten.
  Als Hezbollah daar voldoende succes mee heeft gaat de Israelische bevolking misschien de boeven vervangen door mensen die vrede willen.

 2. Yrret says:

  Ik stop even
  U te lezen

  Ik ben een zwak watje, te soft/te hard om al uw woorden te kunnen begrijpen. Ik heb her/der woorden achter gelaten. Het zijn gedachten die zich vormden tijdens/na het lezen. Een poging om te “fine tuning”. [Ik vind “fine tuning” een mooi begrip] De toon van uw woorden hoor ik gelukkig niet, toch zag u mij zwerven, alsof u mij wel hoorde roepen, en met een simpele nachtelijke beweging bracht u een zwerver naar het begin. 6 jaar geleden.

 3. Jezzebel says:

  @Yrret, ik heb je woorden gevonden, soms kijk ik er nog even naar.
  Veel dank ook voor de aandacht waarmee je mijn verhalen bekeken hebt.
  Het was fijn om te delen.
  .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.